Съветниците в Кюстендил даряват лични пари за талантливи ученици- актьори
Съветниците в Кюстендил даряват лични пари за талантливи ученици- актьори / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Общинските съветници в Кюстендил ще съберат 500 лв. лични средства, които ще бъдат дарени на учениците от театралната трупа към Езикова гимназия "Д- р Петър Берон". Сумата е за подпомагане пътуването и участието на учениците- актьори на театрален фестивал в Русе. Молбата към община Кюстендил е била за финансова помощ от 970 лв.
Общинският съветник Стоян Стоилов отвори дебат по темата на сесията с призива си да бъдат гласувани 500 лв.за подпомагате на театралната трупа на ЕГ, като поясни, че е запознат с искането им преди заседанието.
"Децата не са се обръщали към общината. Знаем сметките на училището и парите по тях. Гимнастиките- учителски и родителски, не са за предпочитане. Не смятам, че всяка пукнатина трябва да се запълва от нас", коментира кметът Петър Паунов.
Съветникът Вася Пешева похвали децата за труда им и определи постановката като много стойностна и приковаваща вниманието на публиката от началото до края. "Доверете ми се колеги, на мен като човек и гледайте постановката на 1- ви юни в театъра. Аз ще заведа отново децата си. Да отпуснем тези пари", призова Пешева, която е дарила вече лични средства за каузата и е получила необходимия счетоводен сертификат за дарение.
Мая Шишкова от БСП каза, че гласуването на предложението, направено по време на дебати по друга докладна- за подпомагане баскетболния клуб, ще бъде в нарушение на правилника.
Кметът Петър Паунов взе отново думата и обяви, че сумата от 500 лв. ще бъде дарена от съветниците от "Коалиция- Кюстендил". Мая Шишкова допълни, че съветниците от БСП също ще дарят лични средства. Земеделецът Асен Динчев също каза от трибуната на ОС, че с Екатерина Николова ще дадат лични средства.
Директорът на театъра Чавдар Ненов заключи, че е щастлив, че толкова много време се говори за театър в ОС и поясни, че учениците са ползвали залата безплатно за премиерата на постановката "Принцът".