Съветниците на ГЕРБ чакат отговори за заема и Здравния център от кмета Паунов
Съветниците на ГЕРБ чакат отговори за заема и Здравния център от кмета Паунов / Влади Владимиров

Задоволство от проведената извънредна сесия на Общински съвет- Кюстендил, изразиха групата съветници на ПП ГЕРБ.  Те обявиха и няколко въпроса, на които очакват отговори от кмета Паунов и общинска администрация.

"Първо искаме да знаем колко пари са похарчени от изтеглените 12 700 000 лв. облигационен заем, за какви дейности и обекти? Трябва да стане ясно и как тези средства са отразени в Бюджет 2011 и Бюджет 2012", коментира общинският съветник Вася Пешева. Тя констатира, че в представената от администрацията информация за изпълнението на Бюджет 2011 липсват 3 от 6- те приложения. "Те са много важни. Става дума за отчета на поименния списък на капиталовите разходи, отчета за общинския дълг и отчета на извънбюджетните сметки. Кметът, както винаги не бе конкретен в отговорите си, но се радваме, че провокирахме обещание от него, да даде цялата информация за сесията на 26- ти април", каза още Вася Пешева.

Според съветникът Атанас Кирилов, изграждането на Медико- балнеоложкия комплекс в обещания му вид е химера.

"След 1, 5 години, Община Кюстендил ще дължи 15 млн. лв., без да има работещ център, с приходите от който да се връща заема. Може би трябва да помислим за връщане на неизразходваната част от него, за да не затъне общината с толкова пари", коментира Кирилов. Той обвини в бездействие администрацията и бившия председател на Общинския съвет, които не са направили необходимото за създаване на комисия, която да следи за движението на средствата по облигационния заем.