/ netinfo
Икономическата комисия към ОбС-Дупница ще направи няколко предложения към Бюджет 2018. Едно от тях е община Дупница да извърши предпроектни проучвания за изграждане на пътен възел в района на с. Джерман.

„Част от колегите считат, че пътен възел Байкал е неподходящ“, каза председателят на Икономическата комисия Костадин Костадинов и допълни, че ако бъде направен пътен възел в района на с. Джерман около него би могло да се обособи складово- производствена база.

Костадинов съобщи, че ще се изиска в рамките на месец Общинска администрация да представи културен и спортен календар за 2018 година. Освен това ще се търси начин за ОбС да участва в разпределението на средствата за читалищата. Не може да се получават пари без да се дава отчет, коментира Костадинов.

28 700 000 лв. е рамката на бюджета на община Дупница за 2018 г.

В петък ще се гласува бюджета на община Дупница, който е в размер на 28 772 281 лв. Председателят на Икономическа комисия го определи като бюджет на растежа и допълни, че никога не е бил в толкова голям размер.

В Икономическа комисия са били единодушни “За” предложението за освобождаване на доц. Димитър Недин от поста управител на общинската болница.

Заседанието на ОбС Дупница, което ще бъде първо за тази година е на 26 януари.
Дарик- Кюстендил