обществено обсъждане
обществено обсъждане / netinfo
Само общински съветници и общински служители присъстваха на общественото обсъждане на проекто-бюджета за 2018 година на община Дупница.

"Акцента в този бюджет е инфраструктура", заяви кмета инж. Методи Чимев.

Рамката на бюджета е увеличена след получените в края на миналата година средства, отпуснати от правителството. Така бюджета е размер на 28 700 000 лв.

Петър Паунов: Има инвестиционен интерес, но и недостиг на кадри в Кюстендил

На въпрос на д-р Лорета Николова какво смята да предприеме община Дупница по отношение на рушащата се сграда на Джамията, кметът обясни, че в бюджет 2018 са предвидени средства, в размер на 100 000 лв., за да бъде възстановен този паметник на културата.

Въпреки опитите в последните години средства по проекти и програми не бяха осигурени.

Кюстендил работи по проекти за над 17 млн. лв., връща 1 млн. лв. от общинския дълг

Костадин Костадинов изрази надежда МИГ-овете да заработят, за да бъдат осигурени и допълнителни средства за селата. Той заяви, че не се залага достатъчно на развитието на туризма. Градоначалникът отговори, че в тази посока се работи и посочи само, че предстои да бъде сключен договор за обследване на термалните води.

34 423 875 лв. е рамката на проекта за Бюджет 2018 на община Кюстендил

В този бюджет са заложени и средства за по-големи инвестиции в селата.

Гражданите все още имат време да дават свои предложения за обекти, които биха могли да бъдат включени в бюджет 2018. Това могат да направят до петък, след това проекто-бюджета влиза за обсъждане в ОбС.