Петър Паунов
Петър Паунов / netinfo
Постепенно се появява инвестиционен интерес и ние трябва да го подкрепяме по най- добрия начин, коментира кметът на Кюстендил Петър Паунов, по време на общественото обсъждане на Бюджет 2018.

Той декларира подкрепа и чрез подходяща инфраструктура за всеки инвеститор и даде за пример оръжейната фирма, която е създала 70 работни места в базите си в Радловци и Коняво.

Кюстендил работи по проекти за над 17 млн. лв., връща 1 млн. лв. от общинския дълг

“Има вече доста места в производството, където заплата от 700- 800 лв. не е чужда. Още едно предприятие ще се присъедини съвсем към големите. Торготерм е с 246 работника, скоро ще мине над 250 и там се предвиждат нови инвестиции. Разширява производствената си дейност и АБ Терм.

Работи се за нов Цех за преработка на земеделска продукция. Има сериозен недостиг на кадри. В областта на туризма има поне 100 работни места, за добри, квалифицирани специалисти и възнагражденията не са за пренебрегване, особено за региона”, заяви кметът Петър Паунов.

Кметът Паунов: Годината я започнахме мъчно, но с победа като Григор Димитров

Община Кюстендил планира през 2018 година и инвестиция в мрежата за минерална вода.

Кметът бе категоричен, че са необходими инвестиции в образование, в кадри. “Трябва да се справим с тази миграция. Това може да стане, когато създадем добрите условия и когато си дадеш сметка, че тук 500 евро се равняват на 1000 евро в столицата и да си прецениш приоритетите.

Далеч сме от нивата които бихме желали да виждаме. И аз бих желал да обсъждаме нива на възнаграждения от 1000 евро, а не от 500 лева”, заключи Петър Паунов.
 
Дарик- Кюстендил