Дело д- р Матей Попниколов срещу Любомир Авджийски
Дело д- р Матей Попниколов срещу Любомир Авджийски / Маргарита Петрова
6-ма свидетели бяха разпитани днес в рамките на делото за обида заведено от д-р Матей Попниколов срещу Любомир Авджийски. Делото е за изказване на Авджийски касаещо д-р Попниколов, в качеството му на директор на РЗОК в Кюстендил, че с действията си е ощетил общинската болница налагайки й глоби. Думите му са изказани на заседание на ОбС на 13 април миналата година.

Беше разпитан д-р Любомир Таушански, който е бивш управител на лечебното заведение, който заяви, че наложените глоби са се отразили на финансовото състояние на болницата, която дотогава е била в сравнително добро състояние.

За да кажат в какво състояние е бил д-р Матей Попниколов след изказаните от Авджийски думи, в съда като свидетели се явиха д-р Борис Дашков и Костадин Костадинов, които са колеги на д-р Попниколов в частната болница и Калин Гелев, който се яви в качеството на близък до семейството на д-р Попниколов. Всички те заявиха, че тъжителят се чувствал много зле след коментарите на Авджийски, няколко месеца е отказвал да оперира, тъй като е бил разстроен, станал е затворен и раздразнителен, дори и сега почти година по-късно все още не се е възстановил. За свидетел беше призован и Йонко Гергов, като председателстващ заседанието на 13 април 2017 година. Той обясни, че Любомир Авджийски е получил думата за изказване преди началото на заседанието. Самото изказване е било насочено срещу д-р Матей Попниколов, че във времето, когато е бил директор на касата в Кюстендил са налагани глоби и след това е започнало влошаването на състоянието на общинската болница.

Съдът прие представените справки от различни институции, остави без разглеждане исканията на Авджийски за информация за финансовото състояние на частната болница и за здравословното състояние на д-р Матей Попниколов.
Ще бъде изисквана повторна справка от НЗОК дали е изпращана подписка срещу назначаването на д-р Попниколов за директор на РЗОК в Кюстендил. Делото продължава през март.
Дарик- Кюстендил