Събраха 3646 лв. на благотворителен концерт за Сашко от Дупница
Събраха 3646 лв. на благотворителен концерт за Сашко от Дупница / netinfo

3646 лв. от билети бяха събрани от благотворителния концерт за набиране на средства за лечението на Александър Михалков. „Нека живота не бъде само мечта“ – това мото за концерта избраха младежите от проекта „Да участвам в живота си”, които са инициатори на проявата.

На 17 годишното момче е поставена диагноза рак на костите и се нуждае от спешна операция във Франция. Средства са неопосилни за семейството на Сашо. Необходими са 45 088 лв., за да се пребори с рака. В благотворителният концерт се включиха рок групи от Дупница и Благоевград, танцьорите от Денсмашийн, СОУ „Св. Паисий Хилендарски” и ОУ „Евлоги Георгиев”, Силвия Ранчева със стихотворение посветено на Алекс, а с песни участваха Виктория Дашова, Теодор Андонов, Милен Мавров, Вероника и Рени. Стотиците зрители в Спортната зала показаха, че Алекс не е сам в тази борба.

Концерта посветен на Деня на народните будители, който читалище “Зора” организира  на 30 октомври също е с благотворителна цел. Средствата ще бъдат преведени на семейството на Александър Михалков.

В програмата се включват всички школи на читалището. Концерта започва в 18 часа в салона на драматичен театър “Невена Коканова”.