Студенти в Брюксел
Студенти в Брюксел / netinfo
В продължение на една седмица, студенти от бакалавърски програми, специалност  "Международен публичен и бизнес мениджмънт" и магистърските програми по "Управление на проекти, финансирани от фондовете на ЕС" във Варненския свободен университет се запознаха с работата на Европейските институции. Студентите участваха в специално подготвен за тях обучителен курс в най-новата сграда на Европейската комисия - Генерална дирекция „Комуникации” и департамент „Кариери в ЕС“.
 
За първи път тази година в летния стаж в Брюксел/ Женева участваха и  студенти на ВСУ гр. Кюстендил.
Като част от обучението в Брюксел бяха  посетени следните институции: 
1. Комитет на Регионите;
2. Постоянно представителство на България;
3. Европейски парламент;
4. Съвет на ЕС, Съвет на Министрите;
5. Европейска комисия.
 
От гр. Кюстендил представители бяха дипломантите отличници - Зорница Стойчева и Андрей Данчев. Студентската група се запозна и с работата на Европейския парламент и участва в дискусия за българското присъствие в Европарламента. Стажантите изслушаха лекции за възможностите пред България за привличане на средства по структурните фондове и взеха участие в дискусия за работата на Съвета на Европейския съюз за бъдещите промени в управлението на съюза. 

Студенти в Брюксел
netinfo

Варненският свободен университет е единственият в България, който организира стаж в Брюксел за специалисти с професионални интереси в управлението на проекти.

Студентите на ВСУ "ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР" ГР. КЮСТЕНДИЛ с предимство се включват към програмите за допълващо и надграждащо обучение по "Еразъм+"; програмите за платено стажуване в български и партньорски немски организации; безплатни езикови и професионални обучения с ваучери и т.н.

Ръководството на висшето учебно заведение е отворено към всички ефективни инициативи, свързани с обучението на млади хора. Предвижда се участието им в различни програми за академичен обмен, учебни практики и в Програмата за професионално развитие на студентите.
                            

http://nauchi.org/wp/priem/
https://www.facebook.com/vsukn/



 
Дарик- Кюстендил