Спортният празник за децата от детските градини Детство мое ще е част от Денят на предизвикателството

Спортен празник за децата от детските градини "Детство мое"
Спортен празник за децата от детските градини "Детство мое" / Община Кюстендил
Традиционен спортен празник за децата от детските градини „Детство мое“ ще бъде на 17 май, от 09, 30 ч. в голямата зала за спортни игри на стадион Осогово. Той е част от Програма за спортни занимания в община Кюстендил през месец май, посветени на Месеца на спорта и Деня на предизвикателството 2019 г.

Определена е и Спортна база за свободно ползване от гражданите на община Кюстендил:
Тенис кортове на ул. „Жан Жорес”: 9- 10 ч. и 15- 16 ч.
Открита лекоатлетическа писта- 6- 20 ч.

Спортни площадки с изкуствено покритие в жк „Запад”, жк „Герена“, жк „Румена войвода”, ул. „Илинден“, жк „Бузлуджа“- 10- 20 ч.

Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР” на Българска асоциация спорт за всички и е посветен на 17 май – Ден на българския спорт.

Община Кюстендил подкрепя инициативата на Българска асоциация „Спорт за всички“ за популяризиране здравословния начин на живот и системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. Това е ден за спорт и двигателна активност под различна форма.

Поход до обзорната планина Влахина с маршрут: Кюстендил- Влахина изкачване на връх Кадийца –1924 м.н.в. бе проведен на 14 май, като част от програмата за Денят на предизвикателството.
Дарик- Кюстендил