Спортист №2 на Кюстендил Августин Спасов влиза в националния отбор мъже
Спортист №2 на Кюстендил Августин Спасов влиза в националния отбор мъже / БФБ

Спортист №2 на Кюстендил за 2015 година, в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил, Августин Спасов получи покана за националния отбор- мъже, в класически стил. Той заминава днес на лагер в Самоков, на който подготовката ще е насочена към международния турнир "Дан Колов и Никола Петров, който в края на месеца. Другият състезател на клуб "В. и Г. Илиеви" н националния тим е републиканският шампион Владислав Методиев.
Августин Спасов спечели бронзов медал в категория 59 кг на завършилото преди 2 дни Държавно лично първенство. Титулярът в тази категория е кюстендилец и трикратен носител на приза "Спортист №1 на Кюстендил" Александър Костадинов. Той в момента е състезател на пернишкия "Миньор".

Спортист №2 на Кюстендил Августин Спасов влиза в националния отбор мъже
netinfo

"Костадинов има шанс да спечели олимпийска квота и дано успее още на първия квалификационен турнир в Сърбия. Августин Спасов показа отлични борби на шампионата, срещите му бяха много атрактивни и интересни за публиката. Той, заедно с Наско Георгиев и Никола Аначков ще се конкурират с Йото Христов за участие в националния отбор за Европейското първенство до 23 години, което е в Русе, в края на март и началото на април. Европейското първенство до 23 г. е и целта на Айрън Рамадановски, който се завърна от Англия, спечели също бронз от първенството при мъжете и подновява редовните си тренировки", коментира за Дарик главният треньор на клуб "Васил и Георги Илиеви" Валери Райчев.