Слави Бинев търси привърженици за поход срещу болестта ГЕРБ
Слави Бинев търси привърженици за поход срещу болестта ГЕРБ / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

"България е във фризера на ЕС, нашето членство реално е замразено", заяви в Кюстендил лидерът на ГОРД Слави Бинев. Той се обяви за "поход срещу болестта ГЕРБ".

"Тази болест има 3 симптома- страх, глупост и нещастие. Препоръката за лечение от Европа е- глад, а от Русия- студ. Бойко Борисов е един от най- богатите хора в България. Няма по- опасно нещо от глупак с власт. Как може да живеете в харема на Борисов, но той не е проблема. Проблемът е в системата, която изстрелва такъв човек напред", коментира евродепутатът Слави Бинев. Според лидерът на ГОРД, България не се приема в Шенген по политически причини. По отношение на премиера, Бинев каза още- "Той е презряна фигура в Европа. На всички срещи на високо ниво, него го държат при тези, които нямат работа с играчите. Кажете ми една държава, където премиера ще загуби правителствения самолет на карти?".

В началото на пресконференцията бе представен координатора на партията за Кюстендилска област Костадин Николов. Той е бивш служител на НАП и НОИ, а в момента работи като младши експерт в Областна служба "Земеделие". Половин час след края на брифинга с журналистите, човек от щаба на ГОРД се обади по телефона, за да каже, че Николов не е областния координатор. Човекът на този пост ще бъде представен на срещата с граждани, която започва в 18, 00 ч., в читалище "Братство".

Костадин Николов е подал заявление за напускане на ПП ГЕРБ, преди време той беше водач на листата за общински съветници на ДПС.

"Роден съм 1960 година, зодия лъв. Произхождам от учителско семейство. Завършил съм със златен медал Окръжната математическа гимназия и след това Стопанската академия в Свищов. Имам син на 24 години и син на 22 дни", каза при представянето си Костадин Николов. Той е препоръчан за координатор от отговорника в ръководството за Югозападна България Иван Кочев. Слави Бинев уточни, че днес се е запознал с Николов, като разчита той да покаже своите организаторски способности, защото изборите "чукат на вратата".