/ netinfo
Кънка Витова е новия шампион в кат „Б2/3” по стрелба с лък, а Росица Иванова вицешампион в тандемното колоездене при „смесените двойки”. От  /15-18/06 2018г. в Дряново се проведе първото държавно състезание по тандемно колоездене за хора със зрителни увреждания на федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания„ и петото държавно състезание по стрелба с лък .

Състезанието с велосипеди тандем. се проведе на вело алеята в с. Цинга близо до Дряново.При хората със зрителни увреждания има водач на колелото и отзад е човека с увреждания. Състезават се в три категории: Дамски тандем, смесен и мъжки тандем.

Състезанието е на 500 м по време В него СКХЗУ”Пауталия спорт 2005” участва с две тандем ни двойки , като двойката със състезател Росица Иванова  спечели сребърния медал при „смесените тандеми”, другата ни двойка стана четвърта . Това е голям успех , защото клуба не разполага с тандемно колело, а конкуренцията е голяма, въпреки, че се провежда за първи път.Участваха представители от почти всички спортни клубове членуващи в федерацията .

СКХЗУ Пауталия спорт 2005
netinfo

На 17.06 се проведе и състезанието по стрелба с лък на федерацията. То се провежда в две категории: „ Б1” и „Б2” В категория „Б1” стрелят хората с нулево зрение и маски, а в „Б2/3„ слабо виждащи без маски. Всички стрелят със „спотватър„ 

СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005”  участва с 4 по състезатели в категория . „Спотър” на отбора беше  Венцислав Великов , който е и треньор. В кат. „Б2/3” участваха 38 състезатели на федерацията, а в кат „Б1”-  17 състезатели .
В кат. „Б2/3”   шампион стана Кънка Витова , а бронза в кат „Б1” спечели Росица Иванова.

При слабо виждащите и четиримата състезатели на клуба са в шестицата, в другата категория също Отбора се класира на второ място с равен брой точки с СКИ”Витоша”-София, но те по вторични показатели спечелиха първото място, а отбора на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” стана „вицешампион”

Безкрайно, съм доволна от приставянето на всички наши състезатели и от треньора ни г-н Великов, без който не бихме могли да се справим-сподели новата шампионка по стрелба с лък Кънка Витова.