Паднала топола на главната улица Цар Освободител
Паднала топола на главната улица Цар Освободител / Влади Владимиров
Голям клон от топола падна на главната улица Цар Освободител в Кюстендил, в близост до входа на Езикова гимназия. За щастие няма пострадали. Движението в участъка е затруднено.

Паднала топола на главната улица Цар Освободител
Влади Владимиров

Най- вероятната причина за инцидента е силният вятър. Дървото е на тротоара до бившето военно поделение. Големи клони от него са от двете страни на пътното платно.

Паднала топола на главната улица Цар Освободител
Влади Владимиров

Паднала топола на главната улица Цар Освободител
Влади Владимиров

След сигнал, предстои разчистване на клоните от екип на община Кюстендил.

Над 10 са сигналите, на които са реагирали от РД Пожарна безопасност и защита на населението, за паднали дървета и клони, следствие на вятъра и за пожари. Сухи треви и храсти горят в землището на село Каменичка Скакавица. С огъня се борят пожарникари, горски служители и местно население. Пожар е гасен и зад магазин Метбол в Кюстендил, информира за Дарик говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка.

От НИМХ обявиха за днес жълт код за област Кюстендил, заради силния вятър. За утре метеоролозите обявиха оранжев код за цялата страна / втора степен на опасност /, заради очаквани интензивни валежи и силен вятър. Времето през следващото денонощие ще е много динамично, ще нахлува студен атмосферен фронт. Ще завали дъжд първо в Западна България, а по- късно и в цялата страна. Не са изключени гръмотевици и градушки. След пладне, валежите постепенно ще спират. Неделя ще започне с високи температури от 9- 14 градуса, но през деня ще бъдат от 0 градуса на североизток, където може да има сняг и поледици до 20 градуса на югоизток, прогнозират от НИМХ.
 
Дарик- Кюстендил