С клавиатура или лопата се чисти снега?
С клавиатура или лопата се чисти снега? / netinfo

С всичките налични девет машини е започнало чистенето на снега в Кюстендил в 4.30 часа на 2-ри януари от ОП "Чистота". В 5.00 часа е стартирало и опесъчаването с три автомобила. Трудили са се 10 шофьори, петима работника за ръчно разхвърляне на пясък и 30 жени-метачки, отчете кметът Петър Паунов.

На 3 януари в почистването на града са участвали отново девет машини, седем шофьори, петима работници и 45 метачки. Статистиката се повтаря и на 4 януари. Днес снегопочистването е започнало в 5.00 часа.

Изразходвани са общо 80 тона пясък и 20 тона сол при действията с техника, както и 800 кг сол и 300 кг специална субстанция при ръчното почистване на тротоарите и централната част.

"Половината техника е вече за ремонт, защото е изключително стара и амортизирана. С наличната техника е направено максималното. Благодаря на хората почистили пред домовете си, офисите и магазините, и особено на служителите на ОП "Чистота", заяви Петър Паунов.

"Ако някой очаква, че друг му е длъжен да му изчисти тротоара, няма да се случи, не и в този мандат. Може отново да стои с ръцете в джобовете и да си излива енергията в писане на клавиатурата, вместо да излезе и да почисти колата си или тротоара си", коментира кметът на Кюстендил. (Чуй)