С 60 лв. са увеличени заплатите на общинските служители в Дупница
С 60 лв. са увеличени заплатите на общинските служители в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио

С 60 лв. са увеличени заплатите на общинските служители в Дупница. С толкова се увеличават и на кметове на села, наместници и секретари по селата. На избираемите кметове това стана с решение на ОбС, а на останалите служители със заповед на кмета на общината Методи Чимев. 710 лв. ще получават кметовете на кметства в община Дупница. Увеличението с 60 лв. беше гласувано от общинските съветници. Единствено Иван Шопов гласува против. Той коментира, че заплатите са ниски и не се разпределят по правилна формула. Д-р Матей Попниколов също заяви, че методологията е остаряла и трябва да бъде осъвременена.

С 60 лв. са увеличени заплатите на общинските служители в Дупница
netinfo

 

 

Кметът на с. Самораново Борислав Костадинов заяви и от името на колегите си, че заплатите са ниски, а често се налага те да дават лични средства, не само за транспорт до Дупница, когато се наложи, а и за гасачески групи и при пожари.

Костадинов изчисли, че те ще получават чисти 560 лв. За пример посочи, че в община Бобов дол кметовете на кметства получават около 840 лв.

Георги Пехливански посочи, че общинските съветници не са се възползвали от възможността да увеличат заплатите си в началото миналата година, с което са спестили на бюджета около 200 000 лв.Без много коментари беше прието предложението на кмета за 15 000 лв. финансово стимулиране на волейболния клуб „Марек Юнион Ивкони".Днес градоначалника Методи Чимев не беше в залата, докладните представяше зам.кмета Красимир Георгиев.

Изненада за всички общински съветници беше посещението на баба Марта, която ги закичи с мартенички.

 

С 60 лв. са увеличени заплатите на общинските служители в Дупница
netinfo