Радев в Кюстендил
Радев в Кюстендил
"Случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

Цветан Цветанов определи новината за апартамента му като политическа атака

Поредното гарантирано оневиняване на г-н Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква“, заяви в Кюстендил президентът Румен Радев.

„Спомняте си, че само преди два месеца – на своя годишен отчет, призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта.

Сидеров за Цветанов: Не се вглеждайте в битовизми, той е добър в дипломацията, днешният Кисинджър

И много ясно казах, че ако това не се случи, търсенето на справедливост и възмездие може да излезе рамките и механизмите на закона, защото няма как тази антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да разследва Цветанов по „беззъбия“ закон, наложен от самият Цветанов, каза президентът Румен Радев.

Цветанов за проверката на имотите му: Нямам притеснения, изряден съм

Президентът коментира и Стратегическият съвет към президентството така: „Създаденият Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка, Ролята и функциите на този съвет са ясно описани в Указа, с който съм го назначил. А това е търсене на идейна алтернатива на статуквото, търсене на стратегически решения за бъдещето на България“

Президентът назначи членове на Централната избирателна комисия

По отношение на новия състав на Централната избирателна комисия президентът заяви, че утре е поканил на среща ръководството ѝ „За да се обсъдят тяхната готовност и всички необходими мерки, така че да имаме един спокойни, честни и прозрачни избори. Имат много работа за вършене. Надявам се, че досегашната работа на ЦИК е една добра основа в това направление”, каза Радев.

Стефка Стоева е новият председател на ЦИК

На въпрос за създаденият казус с вероизповеданията, президентът коментира: "Надявам се, че парламентът ще излезе с мъдро и справедливо решение. Но много по- важно е народни представители, управляващи, политици и особено ръководителите на вероизповеданията в България в никакъв случай да не спекулират с етническия мир. Те трябва да работят заедно за единението на българският народ, а не за неговото разделение“.