/ dariknews.archive
352 гола са отбелязани в областната футболна група Осогово, което прави, средно по 4,51 гола на мач. Най-голям принос за тази статистика имат първите два отбора в класирането ФК “Кюстендил“ и “Струма”- Нов чифлик, съответно с 61 и 50 вкарани гола и деветият в класирането “Руен”- Богослов с 35 попадения.

Най-слабо е нападението на отборите на “Ябълково”, Граница с по 10 гола, както и Жабокрът с 14 гола, сочи анализа на Областния съвет на БФС-Кюстендил.
 

Най-добра е отбраната отново на водача на групата, след есенния полусезон „Кюстендил“, със само 9 допуснати гола. Вторият Нов чифлик и четвъртият „Армейци“ са с по 16 допуснати гола, а третият Лозно е с 18 попадения в своята врата. С най-слаби отбрани са последните три състава в класирането: Слокощица с 31 гола, Жабокрът с 46 и Ябълково с 59 гола във вратата си.
 
Голмайстор на групата е Росен Янков от Нов чифлик с 15 попадения, следван от Георги Георгиев от Лозно и Иво Максимов от „Кюстендил“ с по 13 и Денислав Костов също от „Кюстендил“ с 12.
 
Дарик- Кюстендил