Камера разкри крадци
Камера разкри крадци / Фейсбук
Полицията в Кюстендил разкри нагла кражба на мобилен телефон и чантичка от спортната площадка в кв. “Бузлуджа”. Вещите са на 8- годишно момче, което е играело футбол с приятели, като оставило чантичката си до терена на площадката.
След сигнал от родителите на телефон 112, полицията преглежда запис от общинската камера за видеонаблюдение на площадката и за по- малко от 2 часа разкрива крадците. Това са майка, с две деца от ромски произход.

Жената се е движела с детска количка, в която има дете на 1 година и до нея е вървяло по- голямото й момче на 9 години, което се навежда взима спортната чантичка, с мобилния телефон и другите вещи в нея, подава я на майка си, която я прибира в детската количка и отминават в посока кв. “Изток”.

След бърз преглед на съдържанието в чантичката, майката изхвърля СИМ картата от мобилния телефон, който намира в нея. Ромката е на 24 години / Д. Ф. /, многодетна майка е, информират от ОД МВР- Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.

Родителите изказват чрез Дарик благодарност към 4- мата служители на РУ Кюстендил, които са разкрили кражбата и са намерили телефона и останалите вещи на сина им.
В социалните мрежи бе разпространена и снимка от камерата на крадлата, с двете й деца.
По информация на Дарик, жената и семейството й са от скоро в Кюстендил, като преди това са живели в Сандански.
 
Дарик- Кюстендил