Прокуратура и полиция проверяват гласуването с удостоверения в нови 11 секции в Кюстендил
Прокуратура и полиция проверяват гласуването с удостоверения в нови 11 секции в Кюстендил / netinfo

5 жалби от РИК- Кюстендил са постъпили в Районна прокуратура Кюстендил за гласуване с фалшиви удостоверения за гласуване на друго място.

"Жалбите са за секции с № 5, 6, 10 и 11 в 3- то ОУ "Проф. Марин Дринов", секции с №- ра от 45 до 49 в ПМГ и тази с №12 в 4- то ОУ в ромския квартал "Изток". Дадени са за проверка на полицията, като очакваме резултат най- късно до 20 ч.", заяви за Дарик окръжният прокурор Камен Пешев.

По информация на Дарик от една от секциите, зелените на цвят удостоверения са събрани от полицията за проверка, като по- късно ще бъдат върнати за да се приложат към изборните документи.

По- рано днес прокуратурата в Кюстендил разпореди проверка и за неистински удостоверения за гласуване на друго място в секциите в ПГ по лека промишленост, където дойдоха да пуснат бюлетина около 50 изборни туристи основно от райони в София.

В прокуратурата има сигнал и за това, че на живеещите в Дома за възрастни хора в Кочериново са събрани личните карти и с тях са гласували други хора. Районна прокуратура- Дупница е разпоредила проверката на РУ на МВР в Рила.