Пробив на Велбъжд- три гимнастички в категория Елит
Пробив на Велбъжд- три гимнастички в категория Елит / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

За първи път в историята, три индивидуални гимнастички на "Велбъжд" влизат в най- високата категория "Елит", при девойките младша възраст. Успешно на квалификациите се представиха Вая Драганова, Леонор Божанова и Биляна Везирска. Те се класираха сред най- добрите 30 в България. Момичетата играха съчетания без уред и с въже, обръч, и топка, подготвени от личният им треньор Валя Машова. Вая Драганова остана на една десета от третото място, в неофициалното класиране на квалификацията.
През миналата година, право да играят в категория "Елит" имаха Вая Драганова и Леонор Божанова / на снимката /, които сега затвърдиха мястото си в разширения състав на националния отбор в тази възраст.

Пробив на "Велбъжд"- три гимнастички в категория "Елит"
netinfo

Възхода си нагоре продължава и Биляна Везирска. Кюстендилският клуб по художествена гимнастика "Велбъжд" представи на съдиите и още една гимнастичка, която също се представи достойно- Ина Йорданова, на която ще се разчита в категория "А".
Общинското първенство по художествена гимнастика, което е вътрешно състезание за всички гимнастички от "Велбъжд" ще бъде на 4- ти април, от 10 ч.
Състезателки от "Велбъжд" ще участват през април на международни турнири в Белград, Сърбия и Грац, Австрия.