/ netinfo
"Изпълнен с този екот многогласен,
от септемврийско слънце озарен,
начало на живота ни прекрасен-
как радостен си, пръв учебен ден!"

Елисавета Багряна

Председателят на Общински съвет-Дупница, Емил Гущеров пожелава на учениците в първия учебен ден “да вярват в себе си и в своите мечти, да не се страхуват от предизвикателствата и трудностите, а да ги побеждават. В поздравителния му адрес до всички учебни заведения в общината се казва:

343 са първокласниците в Община Дупница

“УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ,
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

Първият учебен ден е тържествен и незабравим за всяко училище! Нека бъдат благословени усилията и търпението ви, обичта и знанията,които дарявате на децата! Благословена да бъде силата на словото ви, с което давате на учениците криле, за да полетят и достигнат мечтите си!

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,
На всички Вас желая много нови приятелства, усмивки и нестихващо любопитство към усвояването на знания! А на всички първолаци желая от сърце един успешен нов старт. Нека, както днешният ден е
изпълнен с радостни вълнения и усмивки, така да бъде и през цялата учебна година! На добър час и честит празник на всички!".
 
Председателят на ОС- Дупница Емил Гущеров честити празника и на всички именници, в денят на Вяра, Надежда, Любов и майка им София. “Без любов, вяра и надежда животът няма смисъл, няма радост.

Пожелавам на всички да носят в сърцата си тези житейски ценности за да бъдат добри и щастливи. Какъв по-хубав ден и за начало на Учебната 2018/ 2019 година”, заяви Гущеров.
Дарик- Кюстендил