/ netinfo
Двама 38-годишни мъже са задържани на 10 април от кюстендилски полицаи. Мъжете проникнали в чужд имот и от тераса на къща опитали да откраднат 3 чифта спортни обувки.

Кражби на кола, пари, кабели и дърва в кюстендилско, дупнишко и бобовдолско

След подадения сигнал от обитателите на къщата са предприети незабавни действия  и  автопатрулните полицаи са задържали двамата крадци. Те са известни на полицията с извършване на противозаконни деяния. Ще останат в полицейския арест 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.
 
Собственикът на търговски обект в града е заявил в полицията в Кюстендил  кражба на хранителни продукти. По негови данни, кражбата е извършена за времето от 5 до 10 април. Предприети са издирвателни действия от служителите и извършителят е установен – 33-годишен мъж от Кюстендил. Ще остане в полицейския арест 24 часа, срещу него е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.
 
Задържаха двама мъже и една жена за грабеж в Кюстендил

Бързо полицейско производство е започнато в полицията в Кюстендил срещу 27-годишен кюстендилец за извършена кражба на фотокапан, хранилка и соларна батерия от имот в Осоговската планина. По данни на заявителите, кражбата е извършена за времето от 6 до 9 април. Извършителят е установен от кюстендилски криминалисти, откраднатите вещи са иззети от него. За случая е уведомен дежурен прокурор.
ОД МВР Кюстендил