Победи за гостите в група Осогово. Бобошево би Крайници в дербито на Рила
Победи за гостите в група Осогово. Бобошево би Крайници в дербито на Рила / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил, архив

Два мача от областната футболна група "Осогово" бяха отложени в неделя, заради обилния дъжд и наводнени терени. Това са срещите Богослов- Търновлак и Багренци- Лозно.

Три мача се играха от кръга, като и в трите победи постигнаха гостуващите отбори. В интересен за гледане двубой, Горна Гращица отстъпи на Слокощица с 3:5. Точни за победителите бяха- Иван Янчев, Светослав Янев, Любомир Клечков и на два пъти Дейвид Маренски, а вратарят Радослав Атанасов спаси няколко чисти голови положения през второто полувреме.

С две попадения на Александър Крумов и по едно на Александър Николов и Емил Николов, тимът на Ябълково надигра с 1:4 състава на Соволяно, като срещата се игра на стадиона в Копиловци.

Вторият класирането Нов чифлик спечели нови 3 точки, след 0:4 като гост на Граница. Лидерът "Кюстендил" печели 3 точки без игра, след като в този кръг трябваше да играе с отказалия се отбор на Коняво.

"Кюстендил" има 54 точки, пред Нов чифлик с 44, Жабокрът с 40 т. и Ваксево с 32 точки. Отборът на Соволяно продължава да е на последно място с 1 спечелена точка.

Бобошево надигра Крайници с 2:0 в една от дерби срещите на областна група "Рила". Лидерът Сапарево разгроми Овчарци с 11:0, а вторият в класирането тим на Яхиново спечели с 3:0 срещу Боровец. Рила победи като гост Ресилово с 2:5, а Кочериново печели служебно с 0:3 гостуването си на извадения от групата отбор на Самораново.

Сапарево води с 35 точки, пред Яхиново с 31, Бобошево с 29 и Рила с 28 точки.