ПМГ
ПМГ / netinfo
57 ученици и 3 отбора награди ПМГ- Кюстендил на традиционния Коктейл на първенците, в навечерието на 24 май. Тържеството бе в Художествена галерия “Владимир Димитров- Майстора”. Награди получиха всички първенци в олимпиадите и състезанията от календара на МОН.

ПМГ
netinfo

“Тази учебна година не е много по– различна от предходните, но отчитаме малко отстъпление в резултатите на учениците ни. Имали сме винаги около 10 ученици в национални олимпиади, а сега имаме:
Борислава Багалийска- Български език и литература;
Светослав Бойков- Информационни технологии;
Биляна Донева, Иван Митов, Кирил Ябукарски, Златин Йовев- Астрономия.

ПМГ
netinfo

ПМГ
netinfo

Други години сме имали финалисти по математика, биология, химия, физика, сега не успяхме. Дала съм задача на колегите от различните катедри да направят анализ и отчетат грешките, които да поправим и да се върнем догодина там, където сме били. Ние сме пак №1 в областта, но ние се целим в националните олимпиади. Преди 2 години имахме участник и на международна олимпиада. Това е нашата цел”, коментира директорът на ПМГ Ани Кюркчиева.
Кюркчиева изрази надежда, че учениците на гимназията отново ще покажат най- добри резултати на матурите в област Кюстендил.
 

ПМГ
netinfo

“Не сме имали средна оценка на държавен зрелостен изпит, с изключение на двама ученика през миналата година. Останалите са над добър и то много добър- 4, 50”, заяви директорът на ПМГ..
 
Ани Кюркчиева отправи и един призив към родителите, в навечерието на празника 24 май: “Ние не сме врагове на децата Ви. Ние сме едно цяло- училище, ученици, родители и ако искаме децата ни да вървят напред, трябва да продължаваме в този дух”.

Абитуриентският бал на възпитаниците на ПМГ е на 26 май. Зрелостниците са 70, от 3 паралелки
“По 2- 3 от клас няма да бъдат на бала, главната причина е, че не разреших присъствието на външни лица. Абитуриентската вечер е на ПМГ и вътре ще бъдат само ученици на ПМГ”, категорична бе Кюркчиева пред Дарик.
 
Дарик- Кюстендил