/ netinfo
Петър Пищалов: Друг е виновен за смъртта на конете ми
96787
Петър Пищалов: Друг е виновен за смъртта на конете ми
  • Петър Пищалов: Друг е виновен за смъртта на конете ми
Друг е виновен за това част от конете да умрат, обяви собственикът на бедстващите животни в Осоговската планина Петър Пищалов. Той бе разпитан от разследващите полицаи в Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Петър Пищалов е при конете си от снощи, умрели са още 3-4 животни

„Виновни са хората, които са намерили преди повече от един месец конете ми и не са ми подали сигнал, а са ги свалили 2 км. по-ниско в планината, където е само сняг и няма никаква храна. През това време те не са качили никаква храна на конете ми. Как може да си правиш реклама със смъртта на животните. Ако Петър Пищелов е виновен за всичко и съм препъникамъка на земеделието в България - убийте ме”, заяви пред Дарик Пищалов.
 

Коне умират и бедстват сред сняг и хищници в Осоговската планина (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той си призна, че неговите коне са били незаконно в Осоговската планина и това е причината да не подаде сигнал към институциите, когато са изчезнали преди месец и половина.

„Радвам се, че конете вече са под пряк мой контрол. В момента там намерих 26 живи коне, както и 3 мъртви коня. Не знам обаче, къде са другите коне, аз имам около 70 коня. Другите може и да са под снега мъртви или на някое друго място в планината”, допълни Петър Пищелов.

Затвор до 3 г. и глоба до 5000 лв. грозят собственика на бедстващите в Осогово коне

Той обясни, че при първа възможност ще се опита да свали в по-ниската част конете. В момента те укрепват, като ще бъдат свалени, когато атмосферните условия позволят. Пищалов пренощува две нощи при тях.

Петър Пищалов коментира и умрялата крава във фермата му в село Буново. Според него тя е умряла при раждането, като причината е, че е той не е бил там, за да й помогне.