Петър Паунов
Петър Паунов / Дарик- Кюстендил
И четвъртият болен с коронавирус , който беше на домашно лечение е хоспитализиран в Кюстендилската болница с двустранна бронхопневмония, информира кметът Петър Паунов.До момента няма потвърдени други положителни проби, нито на пациенти  , нито на лекари.
 
„Заповедта за маските  беше отменена, но въпреки всичко екипите на община Кюстендил и нашите близки ще носят маски, за да предпазят всеки един , който е в риск.Ако някой може да се позволи да е безотговорен към самия себе си, не може да е безотговорен към околните, към нашите съграждани.Ние ще спазваме указанията на щаба и ще носим маски“, зави Петър Паунов.
 
157 души са под карантина в момента, обхванати са нови лица, които са били контактни на завърнали се от чужбина или заразени.25 сигнала за доставка на храни и лекарства са обработени до момента.
 
„От вторник започва изплащането на пенсиите и това е предпоставка за струпване на много хора пред пощите. 3 744 пенсии са раздадени на гише през миналия месец, а 1457 по домовете В Кюстендил. 2 000 души имат право да получат пенсиите си у дома, лично или чрез ваши близки може да депозирате молба до пощите, за да бъде доставена пенсията до вас.Доброволци също ще се включат в раздаването на пенсиите.Срокът е удължен до 23 април.При добра организация пенсиите ще бъдат раздадени преди Великден.В петък или понеделник ще бъдат обявени графици, не трябва да се допуска струпване пред пощите. С еднократно пълномощно, което не трябва да е заверено от нотариус, може вашите близки да вземат пенсия , която  е в размер до 450 лв.“, каза още Паунов.