Турнир Синя академия в Кюстендил
Турнир Синя академия в Кюстендил / Дарик- Кюстендил
Голмайсторът на Първа лига Станислав Костов и изпълнителният директор на ПФК “Левски” Павел Колев ще бъдат гости на четвъртото издание на футболния турнир за малки левскарчета “Синя Академия”, който ще се проведе утре в Кюстендил, началото е в 10 ч. на стадион Осогово.
Турнирът е за деца 5- 6 клас, като участие са потвърдили отбори от всички основни училища в града и ПМГ. Турнирът ще бъде Футбол 7: 6+ 1 и 3- ма резервни играчи.
„За децата ще бъдат осигурени екипи, които си оставят за тях, медали за първите 3 три отбора в класирането и индивидуални награди най- добър вратар, голмайстор и най- полезен играч. За всеки участник е подсигурен обяд и вода”, каза за Дарик председателят на “Торсида Кюстендил” Слави Велинов.
Тази година турнирът се провежда в чест на 105- годишнина от основаването на ФК “Левски”  и 20- годишнината от създаването на фен клуб “Торсида Кюстендил”.
 
Турнирът ще има и благотворителна кауза, като на стадион Осогово ще бъде поставена кутия за дарения за лечението на 14- годишния Теодор Велинов.
 
Дарик- Кюстендил