Паунов и Гергинов размениха реплики за Бюджет 2016 и хотел Кюстендил
Паунов и Гергинов размениха реплики за Бюджет 2016 и хотел Кюстендил / Дарик,архив

Общински съвет- Кюстендил прие промените в Бюджет 2016, предложени от администрацията. Позиция- гласувам против изрази съветникът Атанас Гергинов.
"Нереалната сделка с продажбата на плажа, лошата инвестиция в санирането на хотел "Кюстендил", са пороци, които излизат на бял свят. От справката, която имам от общината, хотела има приходи за полугодието в размер на 370 000 лв., а разходите му са 344 000 лв. Печалба от 26 000 лв. е абсолютно недостатъчна, с нея ще изплащаме дълга 100 години. Отпадна и сделката за плажа, а с това и 3, 5 млн. лв. за довършването на Центъра за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. Събираемостта на данък недвижими имоти е добра, но не така стоят нещата пир такса битови отпадъци", коментира Гергинов.
В отговор, кметът Петър Паунов каза: "Събираемостта е нормална и при физическите и при юридическите лица. Няма тревожна тенденция. Направени са допълнителни инвестиции в хотела, което е отбелязано в справката. По отношение за сделката с плажа, няма спекулации, инвеститорът така е преценил. В момента сме коректни към първоначалния план и към централния фиск. За сметка на този инвеститор, имаме десетки други инвестиционни намерения. От нас не очаквайте спекулации".