ОУ Хр. Ботев-Сапарева баня победи 3-то ОУ Кюстендил на футболните ученически игри
ОУ Хр. Ботев-Сапарева баня победи 3-то ОУ Кюстендил на футболните ученически игри / Влади Владимиров

Отборът на ОУ "Христо Ботев" в Сапарева баня стана областен победител на ученическите игри по футбол, за 5-7 клас. На финала те надиграха категорично тима на 3-то ОУ "Проф. Марин Дринов" с 6:1.

Много драматични и оспорвани бяха полуфиналите в областния етап на игрите, от който мачовете се играха на терена в село Коняво.

В първия двубой, учениците от ОУ "Христо Ботев" в Сапарева баня поведоха с 2:0 на съперниците си от ОУ "Неофит Рилски" в Дупница, но решиха, че мача е свършил и допуснаха обрат до 2:2 и така завърши редовното време. При изпълнението на дузпите за определяне на победител, дупнишкият тим поведе с 0:2, но се стигна до 2:2, нова размяна на пропуски и след 7 дузпи ликуваха децата от Сапарева баня, с общ резултат 6:5.

Отборите на 3-то ОУ от Кюстендил и ОУ "Н. Й. Вапцаров"-Бобов дол завършиха 1:1 в редовното време, а при дузпите по-точни бяха кюстендилци, които спечелиха с общ резултат 5:4.

Отборът от Сапарева баня ще представя областта на зоналния етап от игрите.

Само два отбора се явиха на областния етап от ученическите игри по футбол, за 8-10 клас. В директен двубой гимназия "Христо Ботев" победи с 2:0 Езикова гимназия "Д-р Петър Берон".

Срещите от турнира за 11-12 клас са отново в Коняво утре.