Отсъствието на 3 общини остави община Дупница извън ВиК асоциацията
Отсъствието на 3 общини остави община Дупница извън ВиК асоциацията / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Липса на 100% кворум провали приемането на Община Дупница във ВиК асоциацията за област Кюстендил. Отсъстваха общините- Рила, Кочериново и Трекляно.
"Неприятно е отсъствието на членове на асоциацията. Неразбираемо е за мен. Ще направя всичко необходимо да осигуря присъствието на всички членове и в най- скоро време да бъде насрочено ново Общо събрание", коментира областният управител Виктор Янев, който е председателят на ВиК асоциацията за обособената територия, обслужвана от "Кюстендилска вода" ЕООД.
"Няма да крия, че ми е неприятно, че колегите от тези 3 общини не присъстват. Ако кметът не може да дойде, изпраща свой представител. Нямам упрек към областния управител или към главния секретар на асоциацията. Въпросът е, че има и още една община, която не влиза в асоциацията", заяви кметът на община Дупница, който присъства като гост на общото събрание.
Областният управител Виктор Янев изрази надежда, че до следващото събрание ще има нова позиция и на община Сапарева баня.
"Общинските съветници проявиха чувство на самосъхранение, а не държавно поведение. Подведоха се по хората, които казват- вземат ни водата. Водата не е на общините или хората, тя е изключителна държавна собственост и тя е на всички. Сега, заради 9 000 души ще страдат 126 000", заяви Виктор Янев. Той допълни, че като областен управител ще направи всичко възможно, останалите общини да получат финансиране на проектите си във ВиК сектора от Националната програма, защото няма да имат достъп до ОП "Околна среда".