Отложиха делото за Ючбунар, отново не е допуснато вещото лице в имота
Отложиха делото за Ючбунар, отново не е допуснато вещото лице в имота / Дима Кирилова,Дарик радио

Вещотото лице, определено за изготвяне на съдебно- икономическа експертиза за нова оценка на имота на хижа Ючбунар отново не е било допуснато до имота за оглед.Това стана ясно по време на днешното заседание на Административен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Даниела Петрова по делото по жалбата на сдружение СПИНОК срещу решението на Общински съвет- Кюстендил за продажбата на Ючбунар. Назначаването на експертизата бе продиктувано от несъгласието на жалбоподателите относно поставената пазарна оценка на имота.

 

Отложиха делото за Ючбунар, отново не е допуснато вещото лице в имота
netinfo

 

 

Това беше и причината, Административен съд да не даде ход на делото срещу продажбата на „Ючбунар".
Съдия Даниела Петрова докладва, че експертизата не е направена, защото трето лице не е осигурило достъп на вещото лице до обекта, това е изпълнителен директор на дружеството, придобило бившата резиденция в Осоговска планина - Снежана Иваново Тодорова. Поради тази причина на нея е наложена глоба в размер на 500 лева и е уведомена, че трябва да осигури достъп на вещото лице до имота. По време на заседанието адвокат Ангелов поиска съда да сезира прокуратурата за възпрепятстване на правосъдието, на което съдия Петрова отговори, че прокуратурата може да се самосезира.
Прокуратурата няма какво да се прави , че не знае какво се случва.
„Управителката на търговското дружество подлежи на дирене за наказателна отговорност. Тя е уведомена, че трябва да осигури достъп и в момента възпрепятства правосъдието. За нас това дело трябваше вече да е приключило", каза адвокат Ангелов.
Адвокат Любомир Стоилков коментира, че имотът е под разпореждането на нов собственик вещото лице трябва да бъде допуснато, за да се извърши експертизата. „Мисля, че няма да е проблем да бъде осъществено допуснатото разпореждане на съда", заяви адвокат Стоилков.