/ ОД на МВР-Кюстендил
Отборът на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“-Кюстендил победи в областното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“.

Четири ученически отбора от областта в битка за финала на Млад огнеборец

Състезанието се проведе днес на стадион „Осогово“ в Кюстендил, то е 20-то поред и се организира от Регионална дирекция ПБЗН.

ОД на МВР-Кюстендил
 

Състезателните дисциплини бяха бойно разгръщане на състезателна пътека и
400 м щафетно бягане.

ОД на МВР-Кюстендил

Надпреварата откри директорът на РДПБЗН, комисар Светослав Георгиев, а гости на спортната проява бяха зам. директорът на ОД на МВР, В. Рангачев, зам. областният управител Райчо Цветин, началникът на РУО Мая Николова, началникът на отдел „Образование и наука“ в община Кюстендил Нели Петкова.

ОД на МВР-Кюстендил

На второ място в областния кръг се класира отборът на СУ „Христо Ботев“ от Сапарева баня, на трето - отборът на ОУ „Аверки Попстоянов“ от Рила, на четвърто място остана отборът на СУ „Христо Ботев“ -Бобов дол.

Отборът на Езикова гимназия- Кюстендил спечели областното състезание Млад огнеборец
ОД МВР- Кюстендил

ОД на МВР-Кюстендил

ОД на МВР-Кюстендил
 

Участниците в състезанието получиха и подаръци – спортни, учебни пособия и лакомства. Призьорите бяха наградени с грамоти, купи и медали. За отбора-първенец, който ще представи Кюстендилска област в Републиканското състезание, има спортни екипи и маратонки.
 
Наградите за участниците в състезанието бяха осигурени от РДПБЗН, и Елпром-трафо СН“ АД и бяха връчени от гостите, информира говорителят на ОД на МВР Катя Табачка.
ОД МВР- Кюстендил