От ГЕРБ ще искат точна справка за облигационния заем, не бил тайна на масонска ложа
От ГЕРБ ще искат точна справка за облигационния заем, не бил тайна на масонска ложа / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил
Любомир Анчев и Валентин Микев за бюджета на община Кюстендил
58110
Любомир Анчев и Валентин Микев за бюджета на община Кюстендил
  • Любомир Анчев и Валентин Микев за бюджета на община Кюстендил

От ГЕРБ имат едно условие, за да приемат съветниците на партията Бюджет 2012 на община Кюстендил. То е- "да се отговори ясно и точно, къде са изразходвани и за какво средствата от общинския дълг". Това заяви пред Дарик областният координатор и депутат Валентин Микев.

"Това ще бъде поставено остро и категорично, като въпрос №1 на следващата сесия. Това са публични средства, не са тайна на масонска ложа, нито нещо, което трябва да се крие от обществото. Напротив, за всеки изразходван лев трябва да се уведомяват хората, тъй като това са пари, които рано или късно ще трябва да се връщат от жителите на община Кюстендил", коментира Микев.

Депутатът допълни, че в Бюджет 2013 за община Кюстендил са предвидени с около 1 млн. лв. в повече от правителството, спрямо този за 2012 година. "Бюджетът ще е по- голям и за останалите общини, с едно изключение, но няма да го назовавам. Искам да се преборим и там да има увеличение", каза още Валентин Микев.

Според общинският председател на ГЕРБ- Кюстендил Любомир Анчев, още има много неяснота относно предложението на общината за гласуване на бюджета.

"Всичко е на парче, не е ясно какво ще се случва. Едно е ясно, че в момента се правят всякакви опити да се приеме бюджет от ОС. Единствено икономическия анализ би трябвало да даде ясна представа, дали трябва да се подкрепи този бюджет или не. В момента общината ползва 1/12 всеки месец от бюджета за миналата година. Всички делегирани от държавата дейности се изпълняват. Детските градини и училищата са обезпечени. Да, капиталовите разходи не могат да се правят, заради това, че няма бюджет. В момента, в който се представи ясна визия за бюджет 2012, ние нямаме проблеми да го гласуваме. Но, до момента, в който има недомлъвки и неясноти, ние няма как да го приемем", заяви Любомир Анчев.