От Атака искат оставките на кмета и съветниците в Кюстендил
От Атака искат оставките на кмета и съветниците в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил ,архив

За колективната оставка на общинските съветници и на кмета Петър Паунов, настояват от ПП "Атака"- Кюстендил. Общинският председател Владислав Лехчански внесе в деловодството на общината "Възвание към местната власт в община Кюстендил".

"ПП "Атака" е омерзена от неразвитието на община Кюстендил през последните 5 години, което особено силно се чувства сега от местния суверен и ярко изпъква на фона на настоящата политико- управленска криза, която е следствие от приетата оставка на правителството на страната.....Причините за днешното състояние, както на гражданите на общината, така и на все още оцеляващия малък и среден местен бизнес са много, но основната се корени в безперспективното, некадърно и корумпирано управление на кмета Петър Паунов, чийто недобри практики в годините назад, а и сега се подкрепят от разноцветни и шарени политически мнозинства, съставени от групи по лични и лобистки интереси всред общинските съветници и мотивирани от корист", се казва във т. нар. възвание до местната власт в община Кюстендил.

От "Атака" призовават кмета и общинските съветници: "Ходете си с мир и подайте оставките си, понеже съвсем скоро ще се наложи да си тръгнете под натиска на недоволството на суверена.....Без кмет, общински съвет и бюджет може, но без народ не може- глас народен, глас Божий!".