Остават броени дни до започването  на Деветото издание на Пей сърце - Кюстендил, 2015
Остават броени дни до започването на Деветото издание на Пей сърце - Кюстендил, 2015 / netinfo

Националният фестивал на шлагерната и стара градска песен ще се проведе на 29 и 30 август 2015 г. в Голямата зала на читалище "Братство 1869" гр. Кюстендил. Организатори на музикалния форум са община Кюстендил и Читалище "Братство 1869", със съдействието на читалище "Пробуда 1961" гр. Кюстендил, Информационен център Европа Директно - Кюстендил и Младежки информационно-консултантски център Кюстендил, под патронажа на кмета на общината - г-н Петър Паунов.
Фестивалът е включен в Културния календар на Министерство на културата на Република България.
Официалното откриване е на 29 август от 17:30 ч.
Целта на фестивала е да съхрани и популяризира старата градска песен, да я възроди за нов живот и да приобщи младите хора към нейната лирика и красота. Това начинание се превърна в традиция и в едно от значимите музикални събития в България.
До момента в конкурсната програма са се записали над 60 състава и 40 индивидуални изпълнители от цялата страна и Р. Македония
Председател на журито ще бъде проф. Панайот Панайотов с членове -известната певица и водеща на ТВ предавания Бони Милчева, Димитър Цветков, Красимира Матуска,Ивайло Драганов и Димитър Неделчев.