/ netinfo
Общинските съветници в Дупница приеха отчетите на ВиК и ГУМ. Отчета на ВиК-Дупница беше приет единодушно. Все още се очаква присъединяването на ВиК към водната асоциация в област Кюстендил. Още миналата година КЕВР върна бизнес плана на дружеството именно с този мотив.

Асфалтиране на 5 улици и подмяна на водопровод по част от тях

Костадин Костадинов подчерта, че благодарение на включването в Асоциацията, общината е получила допълнително средства извън европейските за подмяна на водопровод и канализация.

По отношение на фактическото включване в Асоциацията, което все още не е завършено от изказването на зам.-кмета Красимир Георгиев стана ясно, че от страна на общината се предоставят всички документи.

Управителят на ВиК Илия Илиев обясни, че на последната среща, на която е присъствал е обяснено, че има избрана фирма, която да извърши самото присъединяване. Фирмата е избрана от МРРБ. Но с повече информация не разполага.
 
Аварийно кърпене на дупки започна в Дупница

Отчетът  на ГУМ също беше гласуван. Там съветниците разпределиха печалбата и 130 000 лв. дивидент за община Дупница. Управителят на дружеството Цветанка Вуковска обясни, че се опитва да привлече търговци за втория етаж, тъй като там голяма част от щандовете са празни.

Тя смята, че едно по голямо търговско име ще доведе и хората в магазина. Може да се наложи намаляване на наемната цена, но ако се стигне до там ще бъде поискано съгласието на ОбС ,обясни Вуковска.