Община Дупница търси изпълнители за рехабилитацията на пътната мрежа
Община Дупница търси изпълнители за рехабилитацията на пътната мрежа / netinfo

Първото открито заседание на Комисията от Община Дупница по избор на изпълнители за рехабилитацията на пътната мрежа ще бъде проведено на 5 март. Три са обособените позиции на обща стойност 871 853,74 лева. Първа позиция обхваща рехабилитация на вътрешната улична мрежа на Дупница и е на стойност 500 000,04 лева, по втора позиция - рехабилитация на вътрешната улична мрежа в селата предвидената сума е в размер на 170 153,19 лева и по трета позиция - четвъртокласна мрежа са 201 700,51 лева.
От Община Дупница са заложили и задължително условие, че една фирма може да кандидатства само по една обособена позиция. Списъкът с предвидените за възстановяване улици се изготвя и в момента.

"Стартираме максимално рано във времето, за да се възползваме веднага с отварянето на асфалтовите бази да стартират и дейностите. Макар сумата за Дупница да е двойно по-голяма, не се заблуждавам и знам, че пак няма да е достатъчна. Иска ми се зад всяка сума по трите позиции да има по още една нула отзад, но такива са ни възможностите към момента и затова трябва да сме реалисти. Особено е тревожно състоянието на уличната мрежа в селата, където от години не е правено нищо. След като успяхме да стабилизиране финансовото състояние на Общината, успяхме да заделим ресурс за тази дейност и се надявам, че бюджетът ще позволява тази сума да се увеличава постепенно и редовно от тук насетне", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.