Община Дупница ще иска спешно пари от фонд  Бедствия и аварии, за да спаси пътя за Кременик
Община Дупница ще иска спешно пари от фонд Бедствия и аварии, за да спаси пътя за Кременик / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Състоянието на пътя между селата Дяково и Кременик, в участъка където вчера се свлече земна маса, не е никак добро, констатира зам.- кметът на Община Дупница Крум Милев. Той заедно с началника на отдел "Строителство" Иван Бельов и служители от отдела бяха днес на място.
"Ангажиран е вече геодезист, който прави необходимите заснемания. Изпратихме техника и хора, които да освободят съборената земна маса, която е в близост до къщите. Пътят е правен преди години, представлява насип и е подкопан във времето от стичаща се вода. В момента изготвяме писмо към Областната междуведомствена комисия по "Бедствия и аварии" за становище и ще се поискаме средства от Министерски съвет. Работим максимално бързо за изготвянето на проект за този район. Ще трябва да се изгради поне 50 метра дълга и 3 метра висока подпорна стена и да се рехабилитира този отрязък от пътя. Има опасност пътя да се свлече и да прекъсне връзката с жителите на Кременик. Налага се изместване и на два електрически стълба, като това вече е съгласувано с ЧЕЗ, за да не се прекъсне и ел.захранването", коментира Крум Милев.