/ Дарик-Кюстендил, архив
Поръчките за цялостна рехабилитация на две от улиците в Дупница - "Димчо Дебелянов" и "Кокиче" са преминали контрола на случаен избор в Агенцията за обществени поръчки.

Двете улици, бяха включени в обща поръчка с още три други за цялостен ремонт, но за тях не се явиха кандидати. Прогнозните стойности за двете улици бяха съответно 55 000 и 34 000 лева.

Община Дупница ремонтира 2 детски градини

След процедурата в Агенцията за обществените поръчки, в рамките на следващите 7 дни ще бъде извършено пряко договаряне от Община Дупница за изпълнител, който да извърши преасфалтирането и изграждането на тротоари по двете улици.

През следващата седмица пък ще бъдат отворени ценовите оферти на другите 3 улици, за които има кандидати - ул. "Родопи", ул. "Отовица" и улица в квартал "Южен". Общата заложена сума от Община Дупница за цялостния ремонт на 5-те улици е 422 071,62 лв. По улици "Кокиче", "Родопи" и 120 метра от "Отовица" вече беше подменен изцяло водопроводния канал.

Конкурс за директори на две детски градини в Дупница

Разчистването на стълбите по ул. "Родопи" приключи и днес проектанти бяха на място, за да изготвят проекта за цялостното им възстановяване, което стартира до 3-4 дни уточниха от пресцентъра.