Изтрита маркировка на пешеходна пътека в Дупница
Изтрита маркировка на пешеходна пътека в Дупница / Маргарита Петрова
Хоризонталната и вертикална маркировка по улиците в Дупница повече от месеци е изтрита. Част от пешеходните пътеки дори не личат. Подмяната на маркировката се очаква да започне в средата на месец май.
От миналата година полагането на маркировката вече се осъществява от община Дупница. Беше закупена специална машина за полагането й. Част от маркировката, която беше положена миналата година обаче отдавна е заличена.
За тази година кметът на общината инж. Методи Чимев обясни, че ще се използва боя, която да не се изтрива за два или три месеца, както се случи с тази, положена миналата година. Разходът обаче ще бъде по-голям, тъй като по-качествената боя е по-скъпа.
Очаква се освежаването на маркировката да започне в средата на месец май, след измиването на улиците, което е планирано от 2 до 5 май. В рамките на този месец пък трябва да бъдат запълнени дупките, които създават предпоставки за инциденти и са извън заложените участъци в обществената поръчка за рехабилитация, която тече в момента. Поръчан е 3 тона асфалт за тази цел. След почистването на шахтите и аварийното запълване на дупките ще започне полагането на маркировката.
Дарик- Кюстендил