/ Дарик-Кюстендил, архив
Община Дупница избра изпълнителите за ремонт на четири от улиците в града, за които бе обявена обществена поръчка.

Започна рехабилитацията на уличната мрежа в селата на Община Дупница

406 м от ул. „Жива вода“ ще бъдат ремонтирани от „Мегаинвест холд“ с ценова оферта от 185 632 лв. С ремонта на ул."Николаевска" ще бъде ангажирано обединението „Браво консулт“ с оферта от 182 421 лв. Същият изпълнител е избран да ремонтира и 385 м от ул.“Седма рилска дивизия“ за 199 808 лв.

До дни ще започне асфалтирането на ул. "Бузлуджа" в Дупница

Най-голям ще е разходът за ул. "Александър Батенберг“. За цялостно преасфалтиране са предвидени 1350 м, както и подмяна и водопровода, който е изграждан през 1965 година.

Именно многото аварии от водопровода са направили една от най-дългите улици като "швейцарско сирене" от постоянните разкопавания. Фирмата, която ще работи по улицата е обединението „Дупнишка вода“, което бе и единствения кандидат по тази обособена позиция. Цената за ремонта е 816 000 лв.

5 фирми кандидатстват за рехабилитация на уличната мрежа в Дупница и селата

Срокът за обжалване решението на комисията за избраните изпълнители изтече вчера. "В следващите дни ще сключа договори с изпълнителите и започват работа. Особено с "Александър Батенберг" след направата, очаквам още да се облекчи движението през централната част и в този район на града.

Почти към краят е ремонтът на другата артерия в този район улица "Венелин", където предстои полагането на новия асфалт, тротоарите са почти готови. Тече ремонтът и по ул. "Метоха", така че ще имаме няколко лесни, бързи и най-вече изцяло нови улици по направленията Бешика-Горна Махала и Бешика в посока жп.гара", коментира кметът на Дупница инж.Методи Чимев.