До дни ще започне асфалтирането на ул. "Бузлуджа" в Дупница

/ Община Дупница
До дни ще започне асфалтирането на ул. "Бузлуджа" в Дупница. Габьоните са вече изградени, а следващата стъпка е полагане на първи асфалтов пласт и изграждане на тротоари.

Ремонтите по ул. "Венелин" в Дупница ще продължат до 22 април

Улицата е част от проекта "Интегриран градски транспорт", заедно с уличната инфраструктура на "Социални жилища", където вече е положен първия слой и се довършват тротоарите.

Започва подмяната на канализацията по ул. "Венелин" в Дупница

От фирмата-изпълнител започнаха от днес дейностите и по ул. "Велико Търново", която също е част от проекта и ще бъде изцяло преасфалтирана и с изградени пешеходни площи.

Подменена е подземната инфраструктура със средства, които кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев осигури безвъзмездно като допълнителни от държавния бюджет.

Продължават ремонтните дейности и по другите улици в обхвата на проекта. Напълно премахната е детската площадка при градинката "Муструков", където ще бъде изградена изцяло нова по проекта, а демонтираните съоръжения ще бъдат ремонтирани и монтирани в други детски кътове.

5 фирми кандидатстват за рехабилитация на уличната мрежа в Дупница и селата

Изкопни дейности свързани с подмяна на водопровод продължават и по ул. "Венелин", където остават още около 150 метра до новото кръстовище, което ще бъде изградено на "Рампата".

Да провери докъде са стигнали дейностите и днес бе зам.кметът на Общината Крум Милев. Цялата улица е също заложена за подмяна на тротоари и преасфалтиране, като премахването на старата настилка е вече в ход.

С изграждането й се очаква да поеме голяма част от автомобилния трафик и облекчи движението в централна градска част.