Община Бобов дол прави по малко за всяко населено място, залага на извор- символ
Община Бобов дол прави по малко за всяко населено място, залага на извор- символ / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Като крайно недостатъчни, определи средствата за капиталови разходи в Бюджет 2014, председателят на ОС- Бобов дол Огнян Зарев. Те са в размер от 911 790 лв. Рамката на бюджета е малко над 5 321 000 лв. Запазва се размера на местните данъци и такси.
"Стремежа е да направим нещо във всяко населено място от общината, ремонт на пътища, водопроводи, тротоари, улично осветление, подпорни стени. Заложени са средства и за довършване работата по укрепване на свлачището на общинския път в Мали Върбовник. Предвиждаме възстановяване на резервоара и каптиране на извора- символ на кв. "Христо Ботев" в Бобов дол. Ще се ремонтира чешмата при черквата, оградата на храма "Св. Николай", ще се вземат мерки и за отвеждане на високите подпочвени стени, които наводняват черквата", каза в интервю за Дарик Огнян Зарев.
Средствата за капиталови разходи са оскъдни, защото общината продължава изплащането на наследения воден заем за водопровода в кв. "Христо Ботев", по който остава да се връщат още около 2 млн. лв., допълни председателят на ОС.