Виктор Янев
Виктор Янев
"До два дни опасните участъци от стената на бившото военно поделение в Кюстендил ще бъдат укрепени и обезопасени", заяви областният управител Виктор Янев по повод на вчерашния инцидент, при който падна част от стената на поделението на ул. "Осогово".

Падна още един участък от стената на бившето военно поделение в Кюстендил

„В момента ние, със собствени сили и средства, които имаме и, с които разполагаме, като бюджет от страна на областна администрация, се стремим тези участъци, които са компрометирани и тези, които са разрушени да бъдат възстановени.

Разпоредил съм да се направи оглед на всички страни на поделението, за да можем да видим, кои са компрометираните участъци, евентуално да се стигне до разрушаване или укрепване, така че да бъде безопасно за гражданите при преминаване около поделението“, коментира областният управител Виктор Янев.

Това е 4-тия път през тази година, когато пада част от стената на бившето военно поделение в Кюстендил. Областният управител  потвърди, че инвестиционно намерение за терена продължава да е актуално, но се търси финансиране за осъществяването на проекта.

„Идейният проект съществува. Водени са няколко разговора с инвеститора, нямаме отказ на този етап. Инвеститорът трябва да направи подробния проект. Въпреки всичко, ние не може да чакаме инвеститора да започне дейност, а трябва да обезопасим района”, допълни Виктор Янев.
Дарик- Кюстендил