/ Областна администрация Кюстендил
Областният управител Виктор Янев заяви категорично за Дарик, че Коридор №8 ще премине през област Кюстендил. Това е най- пряката връзка между София и Скопие, през Кюстендил, Велбъждски проход, Крива Паланка, Скопие, Тирана и пристанището в Дурас, каза Янев. Идеята е коридорът да свързва Черно море с Адриатическо море.

Петър Паунов: Коридор №8 ще преминава през Кюстендил

Областният управител коментира, че изказаното от депутата от БСП Валери Жаблянов предположение, че Коридор №8 може да премине през Струмица, цели да внася напрежение в обществото. Янев призова Жаблянов да посочи с конкретни дела, този цялостен подход за подобряването качеството на живот на хората.

Валери Жаблянов: Борисов и Заев са обсъждали Коридор №8 да мине през Струмица, а не през Кюстендил

Областният управител допълни, че правителството на Бойко Борисов има последователна политика по отношение на Коридор №8, през територията на област Кюстендил.

Ангел Джамбазки: Коридор номер 8 ще бъде направен и това ще съживи Кюстендил

Той припомни и за договорените със Световната банка 200 млн. лв. за инфраструктурни обекти  за изпълнението на проекта. Виктор Янев цитира и думи на македонския дипломат Андрей Лепавцов, по време на 10- та национална,  транспортна конференция, с международно участие в Несебър, от които стават ясни действията на Македония. В момента се реализира проект за ремонт на пътя Крива Паланка- Деве баир, предстои такъв и за отсечката Крива Паланка- Ранковце.

„Няма как да се удължава трасето на Коридор №8 през Струмица и времето за пътуване от София до Скопие”, категоричен бе Янев. Той припомни думи на македонския премиер Зоран Заев, че ако сега пътя София- Скопие, се взима за 4 часа, след строителството на Коридор 8 между двете столици ще се пътува 2 часа.
 
Дарик- Кюстендил