/ Влади Владимиров
Пътят на Коридор 8, през Кюстендил или Струмица
96404
Пътят на Коридор 8, през Кюстендил или Струмица
  • Пътят на Коридор 8, през Кюстендил или Струмица
Отклоняването на международния транспортен коридор №8 през Струмица и АМ Струма, а не през Кюстендил и Дупница е реално обсъждан вариант по време на срещата на министър- председателите Бойко Борисов и Зоран Заев, по време на срещата им в Струмица, коментира пред Дарик депутатът от БСП Валери Жаблянов.

“Това не е хипотеза, а реално обсъждат вариант. Магистрала Струма свързана с отсечка през Струмица е един доста добър инфраструктурен вариант за връзка между двете държави, т. е . вероятността това да се превърне в основната връзка въобще не е малка.

За мен това е основен въпрос, ще го поставя и на вниманието на министъра на регионалното развитие и на Министерски съвет, защото няма как по този най- елементарен начин да се заобикалят проблемите на развитието”, заяви Жаблянов. Като депутат от Кюстендилски избирателен район, той ще държи Коридор №8 да премине през Кюстендил и Дупница.

По отношение на дебатите за ново райониране на страната, според депутатът от БСП, това са изкуствени административни мерки, които няма да решат проблемите на изоставащите региони.
 
Членовете на националното ръководство на БСП Кирил Добрев, Калжоян Паргов и Валери Жаблянов се срещнаха при закрити врата с областното ръководство на БСП, а след това и с актива на партията в Кюстендил.

Членове на БСП и общински съветници на среща с ръководството на партията
Влади Владимиров

На въпрос на Дарик, готви ли се БСП за извънредни парламентарни избори, Валери Жаблянов отговори:

“За нас не е необходимо да се създават изкуствени сътресения в управлението на държавата, защото едно управление засяга много процеси- спокойствието на хората и всичко което вълнува всеки български гражданин.

Но, БСП е готова за извънредни ситуации, защото вие виждате какво става в изпълнителната власт в последните месеци- злощастно управление на здравната коса, тежки конфликти между управител и здравен министър; изключително сложна обстановка в пленарна зала и тежки взаимоотношения в лагера на Обединените патриоти и управляващата коалиция и най-скандалното е начина, по който се подхожда към предпродажбата на ЧЕЗ.

Прави се опит да се продаде дружеството на компания, която няма опит в електроразпределителни дейности. Скандално е, че правителството обяви, че няма участие. Когато утре започнат сривове в мрежата и разпадане на системата, кой може да каже, че само финансовите параметри са взети предвид. Това е едно много сложно техническо съоръжение, което засяга живота на всеки един български гражданин”.
 
Депутатът коментира още като местни проблеми състоянието на общинската болница в Дупница и липсата на големи инвестиции.

“Болницата в Дупница е на ръба на закриването. Понижава се качеството на обслужването. Не се виждат по- големи инвестиции, с изключение на ремонтите по европейските програми на централната градска част. Ние пледираме за по- цялостен подход за подобряване на качеството на живот на хората”, каза още Жаблянов.
 
Дарик- Кюстендил