община Дупница
община Дупница / netinfo
Ново решение за преустановяване на двусменния режим на обучение в ОУ „Евлоги Георгиев” ще разгледа ОбС Дупница на предстоящото си заседание. На предишната сесия имаше предложение част от учениците да учат в сгради в бившия Учителски институт, но то беше изтеглено още преди да бъде подложено на гласуване. Сега предложението е за дострояване на сгради в двора на училището.
„След извършен оглед на цитираната сграда, се установи, че е възможно построяване на две допълнителни учебни стаи над пристройката, четири учебни стаи до пристройката (по две на етаж), както и над съществуващия спортен салон (при необходимост), за да се компенсира недостатъка от учебни стаи. С поставянето на шумоизолираща преградна стена в актовата зала, намираща се на втория етаж на пристройката, ще могат да се обособят две допълнителни класни стаи. Същата преграда при необходимост ще може да се прибира с цел използване на помещението като голяма актова зала” това се посочва в мотивите на докладната записка.
Планът е разписан за две години като през 2019 г. (първа от плана) се предвиждат дейности по документацията, проектиране на допълнителните помещения, изготвяне на количествено – стойностни сметки, кандидатстване пред МОН и други институции. При осигуряване на средства в размер около 25 000 (двадесет и пет хиляди) лева се предлага да се постави още през 2019 г. шумоизолираща преградна стена в голямата зала, намираща се на втория етаж на изградената наскоро пристройка. От учебната 2019/2020 г. още един клас с две паралелки да премине на едносменно обучение до обяд.
Самото строителство, оборудването с училищна мебел и другите необходими дейности, които ще увеличат учебните стаи в училището се предвиждат да започнат през пролетта на 2020 г. Планът е приет на общо заседание от Обществения съвет и Училищното настоятелство към ОУ „Евлоги Георгиев”, които ще реализират и допълнителни инициативи в негова подкрепа.