Новият директор на Инспекция по труда-Кюстендил няма да прави съкращения
Новият директор на Инспекция по труда-Кюстендил няма да прави съкращения / netinfo
Новият директор на Инспекция по труда- Кюстендил няма да прави съкращения
24207
Новият директор на Инспекция по труда- Кюстендил няма да прави съкращения
  • Новият директор на Инспекция по труда- Кюстендил няма да прави съкращения

Новият директор на Областна инспекция по труда Александър Крумов не предвижда кадрови промени в службата. Според него това би довело до отстъпление от постигнатите през годините добри показатели в съвместната му работа с колегите.

"Ще работя за подобряване на условията на работа във фирмите, наемането на работа по трудови договори и разрешаване на проблемите с неизплащането на трудовите възнаграждения”, заяви пред Дарик Крумов. Според него проблема с неизплатените заплати може да се реши по два начина, чрез санкции на фирмите  или чрез колективни искове от работниците в съда. Примери в това отношение са “Дупница текстил” и бившата “Гранит”- Кюстендил.

От 1998 г. е започнал работа в системата като началник на Инспекция по труда- Кюстендил. От 2000-2003 г. е бил главен секретар на Изпълнителната агенция в София, след което е работил като главен инспектор в Кюстендил.

На 20 август Александър Крумов придружава министър Тотю Младенов при посещението му в Кюстендил и проверките в някои от фирмите в региона.