Нови ученици и учители за новата учебна година в Спортното училище
Нови ученици и учители за новата учебна година в Спортното училище / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

20 петокласници бяха първите, които влязоха в училище и откриха новата учебна 2015/ 2016 година в Спортно училище "Васил Левски" в Кюстендил. Те бяха посрещнати с питка и мед, а директорът Любомир Анчев лисна пред входа менче с вода. Класен ръководител на най- новите възпитаници на училището ще бъде бившата волейболистка на "Велбъжд" Милена Сиаферика.


206 са общо възпитаниците на Спортното училище. Откриването на учебната година започна с посрещане знамето на училището, издигане на националния флаг от шампиона по борба Никола Аначков и демонстрации по основните видове спорт- художествена гимнастика, футбол, борба и карате.


"Поздравявам всички, които ни гласуваха доверие, да предоставят възможност на децата си да учат в Спортното училище. Радвам се, че за поредна година успяваме да направим прием в 5- ти клас. Надявам се на отличен успех в общообразователната подготовка и отлични резултати по спортните терени и зали. Пожелавам здраве и година без контузии. Родителите могат да са спокойни, че децата им са попаднали в една добра среда", каза пред Дарик директорът Любомир Анчев. Той и училището дават шанс за работа на нови учители по спортна подготовка, по борба- Радослав Палчев и Каролина Грозданова, по футбол- Николай Наков и Боян Стойнев, и нов педагог в карате- Емил Димитров.
"Целта е да помогнем на спортните клубове и взаимно да направим по- пълен прием. Свежи хора за успешна година", заключи Анчев.


Училището осигурява общежитие, подпомага и храненето на учениците- спортисти.
Очакват се ученици и от Благоевград за втория учебен срок.
"Спортното училище в Кюстендил е известно и едва ли има човек изкушен от спорта, който да не знае за неговите възпитаници. Аз съм убедена, че пред това училище тепърва предстои много слава, както за него, така и за възпитаниците му, и за Кюстендил. Благодаря на педагозите, защото Вие изпълнявате мисията- да бъдете учител. Бъдете, моля ВИ, много търпеливи с днешните деца. Бъдете отговорни, достойни учители, подкрепяйте ги, бъдете до тях. Аз от опит знам, че няма спортист, който да не се бори за победа. Пожелавам Ви победи, на полето на образованието и на полето на спорта. На добър час на всички", каза в приветствието си зам.- областният управител Силвия Велкова.


"Здраве, сили и успехи. Нека върнем кюстендилския спорт на първите места, както на националния, така и на международния подиум", пожела председателят на ОС Иван Андонов, който поздрави учениците и техните учители и от името на кмета Петър Паунов.
"Бъдете гордост за своите родители, учители, за своето училище, град и родина. На добър път!, нарече експертът на Министерството на младежта и спорта Мая Лехчанска.
Гости на откриването на новата учебна година в Спортното училище бяха зам.- кметът на община Кюстендил Светослав Василев, експертът от РИО на МОН Антоанета Минчева и директорът на 5- то ОУ Искра Владимирова.