Борислав Тасков
Борислав Тасков / Маргарита Петрова
Жителите на с. Джерман подновяват протестните си действия срещу изграждането на Център за преработка на отпадъци в землището на населеното място. Това обяви на пресконференция председателят на сдружение "Бъдеще за Джерман" Борислав Тасков. 

На 6 януари, протестиращите ще блокират движението по Главен път Е-79. Преди това ще бъде свикано общоселско събрание - на 22 декември и ако то реши, протести ще бъдат организирани всеки месец. Тасков допълни, че ще информира омбудсмана Мая Манолова, както и вицепрезидента Илияна Йотова.

Борислав Тасков заяви, че този ОбС е най-слабият в последните 30 години, като подчерта, че решението за терена е минало с гласове на съветници, които са били първоначално против депото. Тези съветници, по думите на Тасков след това са получили обществени поръчки.

Председателят на сдружението заяви, че община Дупница не е могла да се справи цяло лято с горящото депо, докато преди това фирмата, която го е управлявала се е справяла с този проблем. Освен това Тасков попита кой от общинското ръководство би си позволил да унищожи кръста и параклиса, които бяха изградени преди години на терена предвиден за депо. 
Дарик- Кюстендил